27 децембар 2019

Цетињско-Католичка Црква , Буда Будванин и Надбрдица

Ми заиста можемо да разумемо људе који више не желе да припадају културном, моралном, верском и националном индедитету предака. Много је искушеља и обећања. Можемо да разумемо и када направе свој нови идентитет, па и да га измисле. Кад смо већ толико трпељиви што да не дозволимо и крађу и отимачину и од предака и од потомака. А?
Браћо , кад вас је тако добро кренуло могли би и Римокатоличку Цркву прогласите за Цетињско-Католичку. Нисте ваљда толики плашљивци. Раширите истину да је Мојсије из Мојковца, јер има још оних који то не знају. Могли би и Улцињ и Рожаје да прогласите за Меку и Медину, све Будване за буде а ове из Шавника одма у шамане.
Ко на брду ак и мало стоји боље види него онај под горицом и нек вам главни град буде Надбрдица. Какав бре Херцег-Нови то одма у Император-Стари. Свети Стефан у Светог Мила и Предшједник да вас види!
Плав у Црвен, Колашин у Авиописта. Што да вам гора буде Црна , нек` вам буде плодна Зелена Гора, а ви montenegrini правац у montegrine. Што да сопствени идентитет градите на негацијама, само позитивно.

...и све тако редом и по списку , ако сте већ решили да затрете све српско, нема како другачије.

Нема коментара:

Постави коментар

Братоубилачки мир

Нема тог великог рата док се Срби не лате оружја и међусобно не поубијају. Једино добро у тој погибли je  што је један део увек победник.  М...