13 децембар 2020

Гледај свој посао или ћеш видети свога Бога

Ових дана ја српско-канадски режисер Борис Малагурски спречио крађу 5 милиона динара јавног добра. Кап у мору, ал се као онај голуб што је са једном капи гасио пожар барем сврстао на страну.  Изгледа да  му је прорадио онај кандски део држављанства.
Лопов  у покушају је било једно од јавних предузећа. Тужилаштво није реаговало, ресорни министар медијску славу преузео на себе. 
Тиме се да закључити да ће ови на власти  и даље тендерисати, запослени у јавним предузећима ће даље примати незарађени део плате - онај део који је знатно веће од плата колега запослених у нејавним предузећима (ал зато за знатно мањи посао - што би рекао стрип јунак).  Новац ће се обезбедити задуживањем чукун-унучића, оних чији преци нису на време побегли. Опозиција ће млатити празну сламу, јавне личности ће меркати тржиште утицаја. Сви остали ће се чудити шта се редитељ имао мешати у струку дизајнирања логоа и што не гледа свој посао. 
Паде ми на памет онај нама страни судија  који је казну доживотне робије припадницима служби безбедности, који су се бранили да су радили само свој посао, образложио ставом да је и cам ради свој посао.

Нема коментара:

Постави коментар

Братоубилачки мир

Нема тог великог рата док се Срби не лате оружја и међусобно не поубијају. Једино добро у тој погибли je  што је један део увек победник.  М...