19 децембар 2023

Неурачунљиви

Након прикупљених података и урађених анализа републичка комисија ме је јавно  обавестила да ме на основу пристиглих  резултата сврстава међу неурачунљиве. Преборјени гласови су констаовали нову нормалност у којој нема места за мене. Навикнут да ни до сада нисам имао представнике у власти неће бити додатних изазова  у таквој новој реалности која је и била сасвим очекиван корак у даљим интеграцијама, а које још увек немају алтернативу. Некако ми је и лакнуло јер сада као званична статистичка грешка више нисам подложан било каквој  одговорности. Са олакшањем  констатујем да је и велика већина људи из мог окружења ускраћена за легитимене представнике. Из тако наметнуте перспективе гледам на нас као на некаку хајдучију и то тик иза `Миторвдана кад` му време није. Покушао сам да нађем шта је заједничко за све те изоловане случаје  и једино што се може закључити је да су то поштени,  породични људи који редовно плаћају порезе, инсистирају на образовању, марљивости, скромности, васпитају децу у складу са традиционалним моралним вреднстима,  родољубиви и са пуним поштовањем  према институцијама у које иначе немају поверења. Да, и све мушке главе су служиле војску, а поносни на своје порекло и традицију, па се сада више секирам за апсолутну већину која се дефинитивхо дистанцирала и одрекла услуга увек поузданих геџа.

Пре свега бих честитао амбасадама на перфектно одрађеној утакмици у којој на некада домаћем  и окрњеном терену нисмо имали никакве шансе, а како се милост није могла ни очекивати онда искрено треба констатовати дебакл. Организовано смо нападнути у више колона и  уз више измешаних  пропагандних порука - Насиље не сме стати  и Ми против Србије које су помогле у инсталирању пригодних представника у парламенту. Од срца бих честитао Мађарима, Бошњацима и Албанцима који су једини добили своје националне представнике у парламенту, а што се тиче нас осталих не треба никако да клонемо духом нарочито ако имамо у виду ситуацију да су се  и рептили изборили за своје представнике.

Драги тендераши, мафијаши, равноземљаши, аутономаши и удбаши, комунисти, елитисти, каријеристи и опортунисти нек вам је на част и како радили тако вам и судили. Ви ухлебљени и уцењени, хипнотисани и изманиплисани, уплашени и збуњени срећно вам било, требаће на претек, јер и сами знате шта бива каде се у коло ухватиш са овим првима. Нама остаје да се надамо да ћете се поправити и покајати јер од нас никаве вајде не може бити док се и даље делимо и мрзимо, којом приликом бих честитао и суседнм служабама на семену мржње ( тако видљивом на дерби утакмицама) које расејавате у сваку пору наших живота.

Наше дно је имало  подрум на чијем су поду наши доброчинитењи широм отоврили врата за подподрумски свет и осим већ институциализованих ретпила сада ћемо имати могућност да упознамо свакава сподобе за које су нас учили да су митолошка бића. Можда се тада појави и добра вила, она  која ноћу поруши све што се преко дана сагради, тј све што ови преко дана покраду да ће вила ноћу сиротињи подели. То нам је званична стратегија и једина преостала карта.

Срећом, постоје барем две групе оптимиста, једни који верују у коначну победу добра и други  који верују да је  овo ново окружење још увек боље у односу на будућа која чекају наредна покољења, па би треблао максимално изуживати док се још може.

Саломиви


Нема коментара:

Постави коментар

Братоубилачки мир

Нема тог великог рата док се Срби не лате оружја и међусобно не поубијају. Једино добро у тој погибли je  што је један део увек победник.  М...