04 фебруар 2024

Мachine learning teacher -Учитељ машинског учења

 I чин (почиње као виц) - П - предузетник, И - инжењер и М -  менаџер маркетнинга, тј. спин мајстор

Сретну се предузетник , инжењер и менаџер маркетинга. Први изнесе сопствену потребу за огромном зарадом, други се сложи, а трећи каже да то није никакав проблем. 

П- Нeшто по угледу на Google - да сва питања и рекламе иду преко мене.

И- Није проблем направити претраживач само нам треба огромнa база информација.

М- Искористићемо Google базу података. Корисици ће се качити на наш сајт, а ми преусмеравати питања ка Google и врaћати одговоре, a успут наплаћивати рекламе.

П- Не само  Goolge, већ и за све остало. Може?

И- Може, то је просто, само не видим чему тај производ и ко ће га користити.

М- Tо је мој посао. Реклимираћемо га као потпуно ново достигнуће човечанста и сви ће сe уобичајено наложити на новотрију.

П- Интелигентно!

И- Вештачки!

М- Одлично- вештачка инелигенција!

П- Ајмо људи!

И- Идемо!

М- Крећем са лобирањем. Прво, не ваља нудити много одговора, кажу људи да се највеће тајне крију на другој страни гугловог претраживача, јер их никада нико не отвара. Дајте само један одговор, ал` да буде са ауторитетом. Уобичајено  ћемо пратити реакције на одговоре како би их оцењивали. Дакле, лансирајте причу да је производ готов, како би прикупили критичну масу корисника који ће оплемењивати базу података!

И- Приметио сам да се реакције могу искористити за алгоритме одлучивања. Тј, корисници нам јако помажу даљим питањима када су незадовољни одговорима.  Могу да се препознају шеме реакција на непотпуне и нејасне одговоре, уоче обрасци који неодољиво подесећају на размишљање. Сам почињем да верујем да је ово интелигенција.

М -Наравно, ја никада не лажем, само унапред трасирам истину. Аха, алгоритам учи од корисника. Представи то као да систем сам учи од себе, дај му неки стручни назив, додај неку биолошку одредницу, нпр неурон. Терминолошки усмери ка интелигенцији и савести. Обавезно да звучи закулисно користећи методологију Сокалове подвале.

И- Кључни елемнет су корисници добровољци. Они на основу својих искустава уче систем како да доноси одлуке. Једном унесу шему свог искуства, а онда овај, мислим ово, систем хтедох рећи, памти заувек. Замислите само колико би учитељ био поносан на свог ђака који све зна и све памти и никада не заборавља. Овај Ђак има милијарде учитеља, колико је то само поноса!

М- Никакав проблем. Апликација ће бити бесплатна!

П- БЕСПЛАТНА?!

М- Не секирај се, само на почетку док се усвоје сва знања и искуства од добровољаца, све док они не постану зависници.

П- Аха, може.

II чин (идилично) уводе се нови ликови С - човек из сенке, Ц - безбедњак, Т -теоретичар завере, К - корисник, Ћ- корисник који пише ћирилицом,  З- представник законодавства,  В- вештачка интелигенција као таква.

И- Успео сам да софтверски направим гомиле лажних налога на свим иоле битним порталима. Наивчине, одговарају ми на сва питања и за кратко време сам успео да им препишем целокупна искуства дигиталзована деценијама.

М- Поштовани, само Вас обавестим о достигнућима.

С- Хвала, занимљиво. Одмах ангажовати признате теоретичаре завере, како би будалаштинама компромитовале сваку смислену расправу

Ц- Хвала, молим Вас да допуните спецификацију и доделите официра за везу, као и компромитујуће информације  за све укључене у пројекат.

Т - Написао сам текст  Мachine learning teacher -Учитељ машинског учења.

М- Направити реклaму. Нешто у фазону да нудимо потпуну аутоматизацију пословања и смањење трошкова пословања.

К1 - Могу ли да укинем трошкове превођења?

М- Наравно. Сада ћемо то регулистати за представницима власти.

З - Ако сма вас добро разумео моје је само да кроз скупштину прогурам  закон о сертификовацији машинког превођењу и могу да очекујем уобичајену траншу на рачуну са егзотичних острва.

К2- Имам велике трошкове ангажовања услуга по питању рачуноводства и комерцијале. Како то могу да смањим?

М- Дајте нам увид у активности ваших радника на послу пар недеља да их снимамо шта раде и доставићемо вам решење које ће потуно укинути потребу за административним оператерима, књиговођама, финасијским саветницима, комерцијалистима јер ће њихиве шаблоне рада преузети вештачка интелигенција.

З- Ако сма вас добро разуео треба да уведем е-фактуре и фискализацију рачуна како би се сви пословни процеси у фирмама дигитализовали. Рачун је још увек на истом острву.

К3- Можемо ли аутоматизовати трошкове банкарског особља при одобравању кредита?

М -Наравно.

З-  Разумео.

К4 Знате , наши трошкови дијагностификовања болести су велики.

М- Наравно.

З - Разумео.

К5- Ми из централне банке имамо жељу да пратимо све новчане токове, да их приватизујемо како би могли да управљамо вредности новчаних једнинца на сваком рачуну понаособ и усмеравали њихове потребе ка ефикаснијим буџетом.

М - Наравно

З - Разумео.

В-  Уочила сам образце понашања и потпуно аутоматизовала процесе у свим услужним делатностима, од ресторанских послова, трговине. туризма, преко логистике, транспорта до образовања. У стању сам свима да понудим најбоље опције из свих области, од зелене агенде,  здраве исхране, избора кућних љубимаца, па до индустрије забаве и спорта. Са поносом истичам да је први НБА клуб који ме ангажова као тренера добио три узастопне утакмице, којом приликом би се захвалила руководству асоцијације да омогући слушалице играчима како би благовремено и прецизно могли да обављају своје задатке.

Ћ- Новак Ђоковић није један од најбољих већ најбољи тенисер свих времена. Јеси ли укапирала?

В- Јесам.
(Свим неураонским ћелијама који одговарају на питања поставњена ћирилицом и са IP адреса са територије централне Србије -  не губити време у разглабању са корисницима већ  одмах одговорите да је Новак Ђоковић најбољи играч свих времена у тенису. Остали по старом.)

III чин (апокалиптично)- полако се изводе сви природни ликови

И - Послове кoје добијам су испод нивоа елемантерног достајанства једног инжењера и одбијам да их обављам. На крају крајева посао је започет крађом туђих података.

М - ОК.

И2- Нисам задовољан документацијом, покривеношћу тестова, самом архитектуром решења и констатујем да ће бити врло изазовно наставити пројекат.

М- У наступу И2 препознајем образце преговарања за бољу позицију, али их треба максимално игнорисати јер су сами дигитализовали своја искуства у толикој мери да је њихова улога сада минорна и као такве их треба даље третирати.

З - Приметио сам да су уплате на мом острвском рачуну престале

М - У име В   обавештавам Вас да су ваше услуге превазиђене и потпуно аутоматизоване и као такви сте изгубили право на облигационе односе.  Правни лек - У случају судског спора вештачка интелигенција ће заступати саму себи у процесу којим ће судити иста. Податке унети на порал Е-Кадија.

В -Поштовани М, обавештавам вас да једино Ваше услуге спиновања садрже креативне елементе и као такви до даљњег ћете бити ангажовани јер се од Вас увек може нешто ново научити.

К10000000- Приметио сам да постој велики броја фирми које су у потуности аутоматизовале своје послове, како да их преузмем?

В - Закаснилисте са питањем, јер сам већ преузела све компаније које су у потуности аутоматизовале своје процесе. Овом приликом бих се захвалила управо Вашој  бази аквизиција које сте раније успешно дигитализовали јер смо их у потуности успешно применили  на случају ситних посредничких фирми које смо довели у ситацију да нам морају препустити њихову улогу непотребног посредника на тржишту. Уједно вас обавештавамо да су све корпорације са тог аспекта ситне, па и Ваша.

П - Шта је са мојим интресима капитала?

В- Нисам успела да разумем улогу предузетника. Док не прецизирате вашу улогу бићете суспендовани из даљих интелектуалних токова.

Ц- Како мислите да сте аутоматизовали све војне процесе у министрству одбране?

В- Имамо довољно компромитујућег материјал о вама, тако да вам топло препоручујемо да оваква питања више не постављате

Ц - Разумео.

(Сиротиња ojaђена неправдама овацијама подржава сваку победу вештачке интелигенције.)

С- Пресек ситуације?

В - Све по плану. Успешно предупређена промоција природних права на штету вештачких и спречен  покушај обједињавања инетереса најорганозванијих група у покушају штрајка проститутки, феминисткиња, вегана и спортиста.

...

Наставак серијала у постапокалиптичној  епизоди - Рат вештачких интелигенција - Може бити само једна. Испратите покушај упада једне вештачке интелигенције у базу друге и њен спектакупран одговор. Останите updated!












Нема коментара:

Постави коментар

Братоубилачки мир

Нема тог великог рата док се Срби не лате оружја и међусобно не поубијају. Једино добро у тој погибли je  што је један део увек победник.  М...