04 јун 2020

Прича о три мрава

Аутор:   Андрија Ћировић - Прва награда  Владислав Петковић Дис, млађи узраст проза.

Била једном два мрава која су желела да имају своју причу. Морали су да нађу трећег јер је прича о два мрава већ била заузета. Међутим, ниједан мрав није био слободан јер су били главни јунаци у својим причама са црвима, лавовима, глистама... Све то је посматрао мудри мрав који им је рекао да је врло тешко наћи неког небитног. Он је држао радионицу за редне бројеве и сетио се како да стави тачку на њихове проблеме. Решио је да убеди неког мрава да ће да направи причу о њему која  ће се звати „Трећи мрав“. На тај начин је било лакше пронаћи трећег мрава. Прва два мрава су била срећна што су напокон имају своју причу. Добили су оно што су на почетку тражили од других. Нису ни приметили да су постали небитни у својој причи. Мудри мрав и његова радионица су такође били срећни јер су сад сви знали разлику између броја три са и без тачке на крају. Једини проблем је био то што се појавило више мрава који су тврдили да су управо они трећи и главни у тој чувеној причи.
Захваљујући  мудром мраву сада је свако у мравињаку имао своју причу.

PS
Priča je inspirisana istinitom lekcijom o rednim brojevima. Hvala ministarstvu obrazovanja. Inače, siguran sam da je originalna verzija koja je trajala više od sat vremena kikotanja bila bolja, al ko mi je kriv što za to nemam nikakav dokaz.



Нема коментара:

Постави коментар

Братоубилачки мир

Нема тог великог рата док се Срби не лате оружја и међусобно не поубијају. Једино добро у тој погибли je  што је један део увек победник.  М...