26 јун 2020

Квантна машина, РИК квантна машина

Када буду писали нови Квантни завет вероватно ће почињати рачима - На почетку беше Машина и Машина беше у Миладина. После тога иде прича о 7 дана упркос краћем року. Законском року. 
Како је све почело? Па, дигитализацијом Србије.  Све до 2020 РИКу је било лагано да сетује инпуте јер је контекст и  аутпут био познат. Појавом вируса ( и мутацијама му) дигитализација је почела да  фејла. Гуглањем за научно прихватљивим решењем наишло се на (мој) познати постулат - Све је било лако свести на дигитални запис или јеси или ниси, осим става струке који је тврдио да може да буде, ал` не мора да значи. Додатни проблем је била забрана да се једно време било шта плагира и морали су изаћи са оригиналним решењем. Требао им је потуно нов закон. Сви су се сложили да је то посао за парламентарну скупштину. Међутим, испоставило се да само Ногова скупштина заседа, а то није ни од какве помоћи. Јавила се искуствена теза да направе нови закон, по коме би била изабрана нова легитимна скупштина која би после ретроактивно усвојила закон који би је легитимисао како би потврдила своју легалност, а по, самом том, легалном закону. Мање искусни су предложили времеплов, а морао би да буде условни, а такав још ником није пошао за руком (за разлику од овог обичног, јел?). Да иронија буде већа време им није пловило већ им је цурело. Условно цурело. 
Сам мозак операције је увидео да има вишак нула, а истовремено и мањак. Претходно је већ априори прихватио тезу да може бити само један  1. Почео је да комбинује 0. Једна поред друге му ништа нису значиле  иако су све саме 0 биле обрађиване, а један 1 је морао да буде први 1. То је смањило вероватноћу да се појаве жељени екстреми и са леве и са десне стране како би  резултат дао естимацију. Варијабилну естимацију.
Онај ко управља машином је изашао са решењем. Удобно смештен у своју фотељу, а заслужено препотентан узвикнуо је- Суперпозиција! 
Мислиш Еурека, излетеше се ови фанатици. Еурофанатици. 
Не, бре, Суперпозиција. Квантна Суперпозиција.
Дво трећинском већином се изгласало да само квантна машина може приказати неки резултат који је по свим тренутним законима контрадикторан сам себи, а у исто време прихватњив свим осталима. Усаглашена је и дефиниција - СуперПозиција је она позиција која егзистира без сопствене опозиције бивајући истовремено сама себи СуперОпозиција као њена потпуна негација. Донатори целог експеримента су у договору са заинтересованим квантолозима ( по свој прилици сајантолошки расколници)  пристали да се на неким квантним позицијама, које репрезентују узорак, понови екпсеримент. Онај ко управаља оним ко управља машином је био јасан - Експеримент ће бити поновњен на квантно дефинисано прецизном броју изабраних места. Изборних места. 

1 коментар:

  1. За архиву - Миладин - сасвим случајн се тако звао представник Репзбличке Изборне Комисије , а који је извалио изјаву као он, бре, управља машином, изборном машином. У мору глупости, ово ће се брзо заборавити.

    ОдговориИзбриши

Братоубилачки мир

Нема тог великог рата док се Срби не лате оружја и међусобно не поубијају. Једино добро у тој погибли je  што је један део увек победник.  М...